Tort Tiramisu reteta

de Lavinia in Torturi, 13 Aug 2014 | 10945 vizualizari

 

Nu este Tiramisu reţetă originală, dar mi-a placut ideea tortului de cand l-am vazut la Gaby asa ca i-am cerut reteta si am trecut la treaba !Nu am avut toate ingredientele dar am improvizat si a iesit un tortulet pufos si aromat !

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita praf de copt

Pentru insiropat blatul:

  • 200 ml cafea
  • 30 ml coniac
  • 1 fiola esenta de rom

Crema:

  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri coniac
  • 250 g mascarpone
  • 125 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina

Glazura:

  • 120 g ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita unt

In plus:

  • cca 10 piscoturi
  • 100 ml cafea + 2 linguri coniac pentru insiropat piscoturile
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu reteta:

Tiramisu reţetă originală

Blatul:

  1. Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare,am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare.
  2. Am adaugat galbenusurile si am mai mixat cateva secunde.
  3. Faina am amestecat-o cu praful de copt,cacaua si amidonul.
  4. Am adaugat mixul uscat,in 2-3 transe,peste albusuri amestecand usor cu o spatula.
  5. Am tapetat o tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.
  6. Blatul l-am lasat la racit apoi l-am taiat in 2.

Crema:

  1. Am mixat galbenusurile cu zaharul ,coniacul si esenta de vanilie pana au devenit cremoase iar zaharul s-a topit.
  2. Am adaugat mascarponele si am mai mixat 2 minute pana am obtinut o crema fina.
  3. Am hidratat gelatina in 2 linguri de apa rece,am topit-o (atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o peste crema de galbenus si mascarpone.
  4. Separat am mixat frisca si am incorporat-o si pe ea peste crema de mascarpone.

Asamblare:

  1. Pe un platou am pus primul blat,l-am insiropat si in jurul lui am pus un inel detasabil.
  2. Peste blat am pus 1/2 din crema ,piscoturile insiropate si restul de crema.
  3. Am pus si celalalt blat pe care l-am insiropat in prealabil.
  4. Am acoperit tortul cu o folie si l-am dat la rece peste noapte.
  5. Am scos inelul detasabil apoi am glasat tortul in ciocolata topita cu frisca .
  6. Am ras putina ciocolata si am dat tortul la rece pana s-a intarit complet glazura.

TIPS-URI

1

Am folosit o tava rotunda de 20 cm .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Rocsi 1

14.08.2014, 22:21

Imi place enorm!

Ksenya 1

15.08.2014, 08:44

OOO!!!

Xandrinne 1

15.08.2014, 09:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu adaptat dupa reţetă originală